Zeytinyağlı Taze Barbunya

Barbunyanın tazesi çıktı sonunda...
Zeytinyağlı barbunyaya patates, havuç ya da biber eklenebilir ama biz de mümkün değil ;)
Biri havuçlusunu sevmez, diğeri patateslisini ama herkes barbunya sever.
Bu nedenle sade pişer...

Malzemesi

1 kg barbunya
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı şeker
Zeytinyağı
Tuz

Hazırlanışı

Barbunyalar ayıklanır.

Ben barbunyayı düdüklü tencerede pişiriyorum. Tencereye soğanlar doğranır ve zeytinyağında kavrulur. Salçası eklenir ve salça kokusu gidene kadar kavrulur. Barbunyalar ve sarımsak eklenerek 2-3 dakika kavrulur.

Barbunyaların üzerini 2-3 parmak geçecek kadar sıcak su konulur. Ben çok sulu sevmem siz kendinize göre suyunu ayarlayabilirsiniz. Tuz ve şeker eklenerek bir taşım kaynatılır. Düdüklü tencerenin kapağı kapatılır ve buharı çıktıktan sonra 15 dakika yeterli olacaktır.

Yemeğinizin suyuda özlü olsun isterseniz düdüklünüzün kapağı açılacak sıcaklığa kadar bekleyin ve kapağını açtıktan sonra ağzı açık 5 dakika kaynatın.

Afiyet olsun...







Yorumlar

  1. Ellerinize sağlık,kim sevmezki barbunyayı..tazeside bir başka oluyor..sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Çok sevdiğim bir zeytinyağlıdır. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. tazesinin lezzeti bir başka.. hemencikte pişiyor.. ohh mis..ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  4. çok severim barbunyayı..ellerinize sağlık çok güzel görünüyor..sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Eline sağlık mis olmuş:)))

    YanıtlaSil
  6. Ellerinize sağlık..Çok lezzetli görünüyor..

    YanıtlaSil
  7. tıpkı bizde olduğu gibi ama ben yinede arada yapıyorum havuçlu patateslide,keyifleri bilir:)eline sağlık canım çok severim..

    YanıtlaSil
  8. taze barbunya nefis olur, ben de geçen gün yaptım, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık canım..nefis görünüyor.sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Bizde de aynı durumdan dolayı sadesi pişer.Ve herkes çok sever.Elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  11. Ellerinize sağlık lezzetli görünüyor...
    Ayrıca masanın örtüsü de çok hoş :))
    Güzelliklerle kalın...

    YanıtlaSil
  12. Çok lezzetli olur,ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  13. ama ben şimdi açım sahur yapıcam evde pişmişte yok nolcak :))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sarığı Burma / Burma Baklava (Bayram Tatlıları)

Arnavut Böreği (Pırasalı)

Evde Mayasız Peynir Yapımı